Wat is de levensduur van een noodverlichtingsbatterij?

Wat is de levensduur van een noodverlichtingsbatterij?

Bij NoodverlichtingXL staat de veiligheid van onze klanten voorop. Daarom letten wij streng op de kwaliteit van onze producten. Een belangrijk onderdeel van deze kwaliteit is de levensduur van de batterij in onze noodverlichting.

De levensduur van een LED noodverlichtingsbatterij is gebaseerd op verschillende factoren. Deze variëren van het type batterij dat wordt gebruikt, tot de omgevingstemperatuur waarin de batterij wordt bediend.

Volgens de Europese normen is de minimale levensduur van een noodverlichtingsbatterij vastgesteld op 4 jaar. Deze norm is gecertificeerd en wordt strikt nageleefd bij NoodverlichtingXL.

Wanneer moet de noodverlichtingsbatterij vervangen worden?

Na deze 4-jarige periode moet de batterij preventief vervangen worden. Dit zorgt ervoor dat de vluchtroute verlichting goed blijft functioneren. Onze garantievoorwaarden bevatten deze standaard. Dit betekent dat elke batterij die wij verkopen, altijd voldoet aan deze norm.

Hoe lang gaat een noodverlichtingsbatterij werkelijk mee?

Ondanks de minimale levensduur van 4 jaar, kunnen sommige batterijen langer meegaan. Sommige fabrikanten bieden garanties voor een langere levensduur van de batterij, zoals 8 jaar of zelfs 10 jaar. Houd er echter rekening mee dat het technisch onmogelijk is om te garanderen dat een batterij na het 4e jaar nog een heel jaar aan de autonomie-eis voldoet. Daarom adviseren wij bij NoodverlichtingXL om uw batterijen regelmatig te laten controleren en zo nodig te vervangen.

Waarom bij NoodverlichtingXL kopen?

Naast het aanbieden van producten volgens de hoogste Europese normen, maken we het kopen en bezorgen van uw producten gemakkelijk. Bekijk ons bestel- en verzendproces voor meer informatie.

Wilt u meer advies? Bezoek onze LED lampen advies pagina of neem contact met ons op.