Wat is het verschil tussen een pictogram voor een nooduitgang en een pictogram voor vluchtroute

Officiële Noodverlichting: Het Verschil tussen een Pictogram voor een Nooduitgang en een Pictogram voor een Vluchtroute

In geval van een noodsituatie is het cruciaal om de juiste aanwijzingen te hebben voor de snelste en veiligste manier om het gebouw te verlaten. Dit is precies waar de pictogrammen voor een nooduitgang en een vluchtroute voor dienen. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee pictogrammen?

Definitie en Functie van een Nooduitgang Pictogram

Een pictogram voor een nooduitgang markeert letterlijk de plaats van de nooduitgang zelf. Het doel van dit pictogram is om personen snel en effectief naar de uitgang te leiden die ze moeten gebruiken om het gebouw veilig te verlaten tijdens een noodsituatie. Dit pictogram kan voorzien zijn van een afbeelding van een deur met een persoon erin, wat suggereert dat dit de uitgang is die moet worden genomen in geval van een noodgeval.

Definitie en Functie van een Vluchtroute Pictogram

Anderzijds, een vluchtroute pictogram is ontworpen om de richting van de vluchtroute richting de nooduitgang te laten zien. Dit soort pictogrammen begeleiden mensen door het gebouw heen en laten zien welke route ze moeten volgen om veilig de nooduitgang te bereiken. Dit wordt vaak aangegeven met pijlen of een combinatie van pijlen en een persoon die de richting volgt.

Samenvatting

In essentie geeft het pictogram voor een nooduitgang de locatie van de uitgang zelf aan, terwijl het pictogram voor een vluchtroute de richting aangeeft die mensen moeten volgen om de nooduitgang te bereiken. Aan beide types pictogrammen heb je nood in een gebouw om de veiligheid van de mensen te garanderen tijdens een noodgeval.

Officiële Noodverlichting van NoodverlichtingXL

Op zoek naar de juiste noodverlichting voor je gebouw? Bij NoodverlichtingXL, bieden we een breed assortiment aan van LED noodverlichting, inclusief zowel opbouw als inbouw varianten. We leveren alleen Officiële EU gecertificeerde producten om te zorgen dat je de hoogste kwaliteit van noodsituatie voorzieningen ontvangt. Bekijk onze anti-paniekverlichting en laat je adviseren over welke producten het best geschikt zijn voor jouw situatie. Neem bij verdere vragen of opmerkingen gerust contact met ons op.