Hoe vaak moet een noodverlichtingsbatterij worden vervangen?

De noodzaak van het vervangen van noodverlichtingsbatterijen

Volgens de Nederlandse wetgeving is het cruciaal om de batterijen van noodverlichting om de 4 jaar te vervangen om maximale veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Bij het vervangen van de batterijen is het eveneens belangrijk om te kijken naar het accupack van de noodverlichting. Hier bij NoodverlichtingXL bieden wij alleen officiële, EU-gecertificeerde noodverlichtingsproducten aan die voldoen aan de strengste internationale eisen.

Levensduur en preventief onderhoud van batterijen

De batterijen van uw noodverlichting moeten een minimale levensduur van 4 jaar hebben. Na deze periode dienen batterijen preventief te worden vervangen. Houd er echter rekening mee dat de exacte levensduur van een accu niet altijd te bepalen is. Daarom kan het ook nodig zijn om de batterijen eerder correctief te vervangen om veiligheidsredenen. Een correctief onderhoudsplan kan een logische optie zijn om ervoor te zorgen dat uw noodverlichting altijd naar behoren werkt.

Voldoende brandtijd en internationale eisen

In geval van stroomuitval moeten de batterijen van uw noodverlichting gegarandeerd één uur lang blijven branden. Al onze producten, zoals opbouw noodverlichting, voldoen aan deze eisen en aan de internationale regelgeving. Onze krachtige LED noodverlichting biedt uitstekende prestaties en een lange levensduur zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over niet-gecertificeerde producten van lage kwaliteit.

Uitgebreid assortiment en deskundig advies

Naast noodverlichtingsbatterijen biedt NoodverlichtingXL een breed scala aan producten die passen bij uw behoeften. Of u nu op zoek bent naar inbouw noodverlichting, vluchtrouteverlichting, of vluchtroute-aanduiding, wij hebben het allemaal. Bovendien kunt u altijd contact opnemen met ons deskundige team voor advies en ondersteuning op het gebied van LED-lampen en noodverlichtingstoepassingen.

Bestellen, verzenden en garantie

Het bestellen van uw noodverlichtingsbatterijen en andere producten is eenvoudig en gebruiksvriendelijk via onze website. Kom meer te weten over onze verzend- en bestelvoorwaarden op onze verzenden en bestellen-pagina. Bij NoodverlichtingXL zijn we trots op onze hoogwaardige producten en bieden we u een uitgebreide garantie-pagina om u volledige gemoedsrust en vertrouwen in uw aankopen te bieden.

Conclusie

Veiligheid staat voorop bij NoodverlichtingXL. Daarom is het onze doelstelling om te voldoen aan de Nederlandse wetgeving en ervoor te zorgen dat de batterijen van uw noodverlichting op tijd worden vervangen. Bekijk ons uitgebreide assortiment noodverlichtingsproducten, die allemaal gecertificeerd zijn volgens de hoogste EU-normen, om uw bedrijf of huis optimaal veilig te houden. Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts voor meer informatie en advies.