Wat is het verschil tussen vluchtwegverlichting en anti-paniekverlichting?

Het belang van hoogwaardige noodverlichting

De veiligheid van personen in gebouwen is cruciaal, vooral in noodsituaties. Daarom biedt NoodverlichtingXL een breed scala aan noodverlichting, waaronder zowel vluchtwegverlichting als anti-paniekverlichting, allemaal EU-gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen.

Het verschil tussen vluchtwegverlichting en anti-paniekverlichting

Hoewel zowel vluchtwegverlichting als anti-paniekverlichting onder noodverlichting vallen, bedienen ze verschillende belangrijke functies om de veiligheid in noodsituaties te waarborgen.

Vluchtwegverlichting

Vluchtwegverlichting dient vooral om de vluchtroute zichtbaar te maken bij calamiteiten. Hierdoor kunnen mensen de uitgangen van het gebouw op een veilige en snelle manier bereiken. Deze vorm van verlichting laat geen enkel detail onzichtbaar in de gangen van het gebouw en verbetert daardoor de veiligheid van de gebouwgebruikers. Bekijk het assortiment vluchtwegverlichting op onze vluchtrouteverlichting pagina.

Anti-paniekverlichting

Aan de andere kant draait anti-paniekverlichting om het voorkomen van paniek in noodsituaties. Deze verlichting is geïnstalleerd in ruimtes die geen deel uitmaken van de vluchtroute en gaat branden wanneer de reguliere verlichting uitvalt. Door deze verlichting kunnen mensen gemakkelijker een plaats vinden waar ze de vluchtroute kunnen volgen. Leer meer over anti-paniekverlichting op onze anti-paniekverlichting pagina.

Waarom kiezen voor NoodverlichtingXL

Bij NoodverlichtingXL bieden we alleen producten aan van topkwaliteit die voldoen aan de officiële EU-certificering. We geloven in het leveren van betrouwbare en duurzame oplossingen om uw veiligheid en comfort te garanderen. Bovendien krijgt u bij ons de beste garantiecondities die u kunt vinden. Ontdek de garantie die we bieden op onze garantie pagina.

Neem vandaag nog contact op!

Hebt u hulp nodig bij het kiezen van de juiste verlichting voor uw gebouw? Of wilt u meer informatie over onze producten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag met deskundig advies en ondersteuning!