Wat is het verschil tussen vluchtwegaanduiding en vluchtwegverlichting?

Officiële Noodverlichting: Vluchtwegaanduiding versus Vluchtwegverlichting

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen vluchtwegaanduiding en vluchtwegverlichting? Ze zijn beide belangrijk in de officiële noodverlichtingwereld, maar dienen verschillende functies. Zowel vluchtwegaanduiding als vluchtwegverlichting speelt een cruciale rol in de veiligheid gedurende noodsituaties, en bij NoodverlichtingXL zijn we trots op het feit dat we alleen officiële EU gecertificeerde noodverlichting producten aanbieden. Laten we deze twee soorten noodverlichting nader bespreken.

Vluchtwegaanduiding: de Wegwijs naar Veiligheid

Vluchtwegaanduiding, ook bekend als Vluchtrouteaanduiding bij NoodverlichtingXL, is bedoeld om de weg te wijzen naar de dichtstbijzijnde uitgang tijdens een noodsituatie. Deze worden meestal aangeduid met groene pictogrammen met een rennend poppetje en een pijl erop, gevestigd op rechthoekige, officiële noodverlichtingsarmaturen.

Vluchtwegverlichting: de Guiding Light in duistere tijden

Aan de andere kant, gaat vluchtwegverlichting - ook wel bekend als Vluchtrouteverlichting bij NoodverlichtingXL - branden als er een situatie van nood is wanneer er sprake is van spanningsuitval, en alle andere verlichting niet meer brandt. Het doel van vluchtwegverlichting is om de vluchtroute te verlichten en niet om de weg te wijzen.

Het belang van Officiële Noodverlichting

Beide vormen van officiële noodverlichting zijn van vitale betekenis voor de veiligheid tijdens noodgevallen. Ze helpen de evacuatie te vergemakkelijken door duidelijk de vluchtroute aan te geven of deze te verlichten wanneer andere verlichtingsbronnen falen. Het is daarom essentieel dat zowel zwakke als krachtige lichten van hoge kwaliteit zijn en regelmatig worden onderhouden.

Voor meer informatie over onze officiële noodverlichtingsproducten, of voor aanvullend LED lampen advies, aarzel niet om contact met ons op te nemen bij NoodverlichtingXL.