Hoe lang gaat een LED noodverlichting gemiddeld mee?

Ontdek de Levensduur van een LED Noodverlichting

LED noodverlichting is een cruciale veiligheidsmaatregel in elk gebouw. Ze wijzen de weg naar de uitgang tijdens een stroomstoring of noodgeval. Maar hoe lang gaat zo'n verlichting eigenlijk mee? Volgens verschillende bronnen is de gemiddelde levensduur van een LED noodverlichting ongeveer 50.000 branduren. Dat is flink langer dan de traditionele noodverlichting.

Gemiddelde Levensduur van LED Noodverlichting

De levensduur van een verlichting wordt vaak in branduren uitgedrukt. Bij een LED noodverlichting is dat gemiddeld 50.000 uur. Over het algemeen geldt, hoe langer de verlichting aanstaat, hoe korter de feitelijke levensduur. Daarom varieert de levensduur tussen de 5,7 en 11,4 jaar, afhankelijk van of de verlichting 24, 18 of 12 uur per dag brandt.

Maar let op: de 50.000 branduren betekent niet dat de lamp daarna niet meer werkt. Het betekent dat de lichtopbrengst dan met 30% is afgenomen. Er is dan nog 70% van de oorspronkelijke lichtopbrengst over.

Factoren die de Levensduur van LED Noodverlichting Beïnvloeden

De daadwerkelijke levensduur van een LED noodverlichting kan langer of korter zijn, afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de omgevingstemperatuur en het aantal keer dat de verlichting aan en uit gaat, kunnen invloed hebben. Maar onder ideale omstandigheden kan een LED noodverlichting tot wel 60.000 uur of langer meegaan.

Optimale LED Noodverlichting met Regelmatig Onderhoud

Hoewel NoodverlichtingXL geen periodieke inspecties of certificeringen biedt, adviseren we wel om je LED noodverlichting regelmatig te controleren en goed te onderhouden. Zo haal je de maximale levensduur uit je verlichting en zorg je ervoor dat deze altijd in optimale staat verkeert.

LED Noodverlichting versus Traditionele Noodverlichting

Een van de voordelen van LED noodverlichting is de lange levensduur. Traditionele noodverlichting op basis van gloei- en halogeenlampen gaat gemiddeld maar 1000 tot 3500 branduren mee. En ook TL-buizen en spaarlampen hebben met 20.000 respectievelijk 12.000 uur een aanzienlijk kortere levensduur.

Kies voor Officiële Noodverlichting van NoodverlichtingXL

Bij NoodverlichtingXL hebben we een breed assortiment aan LED noodverlichting, van opbouw tot inbouw en van vluchtroute aanduiding tot anti-paniekverlichting. Wij bieden enkel officiële EU gecertificeerde noodverlichting aan, voor jouw veiligheid en gemoedsrust.

Heb je nog vragen over LED noodverlichting of wil je graag advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!