Welke kleuren worden gebruikt voor noodverlichting pictogrammen

Officiële Noodverlichting Pictogrammen: Welke kleuren worden gebruikt | NoodverlichtingXL

Overzicht van de kleuren van de officiële Noodverlichting pictogrammen

Wist je dat de kleuren van pictogrammen die gebruikt worden voor de noodverlichting geen arbitraire keuze zijn? In feite, hebben deze kleuren specifieke betekenissen volgens de Europese Normen. NoodverlichtingXL biedt u de officiële en EU-gecertificeerde noodverlichtingsproducten met de juiste kleurgebruik.

Groene Noodverlichting Pictogrammen

Groene kleur wordt meestal gebruikt voor pictogrammen die de vluchtroute aangeven. Deze kunnen variëren van pijlen die je in de richting van de nooduitgang wijzen tot symbolen die aangeven dat je een trap moet gebruiken voor evacuatie. Je vindt deze vluchtroute aanduidingen hier.

Witte Noodverlichting Pictogrammen

Witte pictogrammen worden over het algemeen gebruikt om de nooduitgang zelf aan te duiden. Het kan een afbeelding zijn van een deur met een persoon erin. Bekijk ook onze LED-inbouw noodverlichting producten voor meer opties.

Rode Noodverlichting Pictogrammen

Rode pictogrammen geven vaak waarschuwingen aan zoals de aanwezigheid van een brandblusser. Dit helpt het individu om snel te kunnen reageren in tijden van nood. Je kunt deze en andere relevante producten vinden in onze Opbouw noodverlichting sector.

Noodverlichting Pictogrammen Volgens Europese Normen

Deze kleurcodering is gestandaardiseerd volgens de NEN-EN-ISO 7010-norm, die de veiligheidssymbolen en kleuren voor noodverlichting pictogrammen beschrijft. Het is uiterst belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken volgens deze normen om ervoor te zorgen dat de pictogrammen duidelijk en herkenbaar zijn voor mensen in noodsituaties. Voor al je vereisten van gelijksoortige officiële noodverlichting, is NoodverlichtingXL de veiligste plek om te winkelen.

Bestellen en Verzending

NoodverlichtingXL heeft een uitgebreid assortiment aan noodverlichting producten van hoge kwaliteit die voldoen aan alle officiële normen. Bezoek onze Verzenden en Bestellen pagina om te weten hoe je de EU-gecertificeerde noodverlichtingsproducten kunt bestellen.