Welke kleuren worden gebruikt voor noodverlichting pictogrammen

Overzicht van de kleuren van de officiële Noodverlichting pictogrammen

Wist je dat de kleuren en pictogrammen die gebruikt worden voor het aanduiden van vluchtroutes en de noodverlichtingsinstallatie geen willekeurige keuze zijn? Deze kleuren hebben specifieke betekenissen die overeenkomen met de Europese Normen, welke essentieel zijn binnen de wet- en regelgeving omtrent veiligheid. NoodverlichtingXL levert uitsluitend officiële en EU-gecertificeerde noodverlichtingsproducten die deze belangrijke normen naleven, om zo de veiligheid te waarborgen.

Groene Noodverlichting Pictogrammen

Groene kleur wordt meestal gebruikt voor vluchtrouteaanduiding, zoals vastgelegd in het bouwbesluit en de arbowet, die de vluchtroute aangeven met behulp van noodverlichtingsarmaturen. Deze kunnen variëren van pijlen die je in de richting van de nooduitgang wijzen tot symbolen die aangeven dat je een trap moet gebruiken voor evacuatie.

Witte Noodverlichting Pictogrammen

Witte pictogrammen worden over het algemeen gebruikt om de nooduitgang zelf aan te duiden, conform de vluchtrouteverlichting standaard zoals voorgeschreven in NEN-EN 1838. Het kan een afbeelding zijn van een deur met een persoon erin, welke een typisch voorbeeld is van een noodverlichtingsarmatuur. Bekijk ook onze LED-inbouw noodverlichting producten voor meer opties.

Rode Noodverlichting Pictogrammen

Rode pictogrammen geven vaak waarschuwingen aan zoals de aanwezigheid van een brandblusser, wat van essentieel belang is voor een snelle reactie in noodsituaties. Ons assortiment omvat diverse opbouw noodverlichtingsarmaturen, waaronder energie-efficiënte LED-armaturen, die allemaal regelmatig inspectie en onderhoud vereisen. Bekijk deze en andere relevante producten om uw veiligheid te verzekeren.

Noodverlichting Pictogrammen Volgens Europese Normen

Deze kleurcodering van pictogrammen en kleuren is gestandaardiseerd volgens de NEN-EN-ISO 7010-norm, die de veiligheidssymbolen voor noodverlichtingsarmaturen beschrijft. Het nauwkeurig volgen van deze wetten en normen is essentieel om te zorgen dat pictogrammen duidelijk en herkenbaar zijn voor mensen in noodsituaties. Voor al je vereisten op het gebied van officiële, genormeerde noodverlichting is NoodverlichtingXL de aangewezen veilige keuze.

Bestellen en Verzending

NoodverlichtingXL biedt een uitgebreid assortiment aan LED-verlichtingsarmaturen van hoge kwaliteit die voldoen aan alle officiële normen, waaronder de NEN-EN-ISO 7010. Voor meer informatie over hoe je deze EU-gecertificeerde noodverlichtingsarmatuur kunt bestellen, bezoek je onze Verzenden en Bestellen pagina.