Wat zijn de wettelijke vereisten voor noodverlichting?

Wettelijke vereisten voor noodverlichting

Voor de veiligheid in gebouwen speelt noodverlichting een cruciale rol. Omdat er aan het gebruik van noodverlichting wettelijke eisen verbonden zijn, is het van belang te kiezen voor producten die hier volledig aan voldoen. Bij NoodverlichtingXL vindt u een breed assortiment aan officieel EU gecertificeerde LED-noodverlichting en bijbehorende toebehoren. In dit artikel geven we u een overzicht van de relevante regelgeving.

Belang van noodverlichting

Noodverlichting is essentieel om in noodsituaties een snelle en veilige evacuatie mogelijk te maken. Daarom hebben we in ons assortiment verschillende soorten noodverlichting, waaronder vluchtrouteaanduiding en anti-paniekverlichting.

Wettelijke vereisten

Noodverlichting en de plaatsing ervan moet voldoen aan verschillende wettelijke vereisten. De vluchtwegverlichting en -aanduiding moeten bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar zijn. Ook moeten de lampen van de noodverlichting binnen 15 seconden na het uitvallen van de elektriciteit automatisch aangaan.

EU gecertificeerde producten

Bij NoodverlichtingXL bent u verzekerd van producten die voldoen aan de Europese norm NEN-EN 1838:2013 betreffende noodverlichting. Daarnaast voldoen onze inbouw en opbouw noodverlichting armaturen aan de eisen die zijn vastgelegd in de NEN 1010.

Soorten noodverlichting

Voor iedere situatie hebben wij de juiste noodverlichting in huis. Zo kunt u bij ons terecht voor LED-noodverlichting in verschillende uitvoeringen. Lees gerust ons led-lampen advies om de juiste keuze te maken voor uw situatie.

Garantie en levering

Wij staan voor de kwaliteit van onze producten. Daarom geven wij een solide garantie op al onze producten. Ook zorgen we voor een snelle levering. Meer informatie over onze levering vindt u bij verzenden en bestellen.

Contact

Mocht u nog vragen hebben over onze producten of over welke noodverlichting voor uw situatie het best geschikt is, neem dan gerust contact op met onze verlichtingsexperts via ons contactformulier.