Wat zijn de eisen voor noodverlichting in een hotel?

Eisen voor Noodverlichting in Hotels volgens het Bouwbesluit en Arbowet

De verplichting om voldoende en correct geplaatste noodverlichting te installeren is niet enkel een kwestie van gezond verstand, het is ook wettelijk geregeld in het Bouwbesluit 2012 en de Arbowet. In een hotelomgeving komt hierin ook duidelijk het belang van hospitality naar voren: de veiligheid en het comfort van gasten staat op de eerste plaats. In dit geval spelen vluchtrouteaanduiding en de noodverlichtingsinstallatie een cruciale rol.

Wat zegt het Bouwbesluit over Noodverlichting?

Volgens het meest recente Bouwbesluit is elke eigenaar van een openbaar gebouw, zoals een hotel, verplicht om noodverlichting te installeren. Deze norm definieert de algemene eisen voor centraal gevoede systemen en armaturen. In het Bouwbesluit staan verder lichttechnische en andere voorschriften over hoeveel noodverlichtingsarmaturen nodig zijn en waar deze precies gemonteerd moeten worden.

Arbowet en Noodverlichting

De Arbowet houdt zich specifieker bezig met de veiligheid en gezondheid op de werkplek en stelt zelfstandige eisen aan noodverlichting, die vaak in samenhang met het Bouwbesluit worden bekeken. De werkgever moet zorgen dat er voldoende vluchtroutes en nooduitgangen zijn, die bij stroomuitval duidelijk aangegeven zijn door de noodverlichting.

Officiële Noodverlichting volgens NEN-EN normen

Bij NoodverlichtingXL begrijpen we het belang van officiële noodverlichting die voldoet aan alle eisen van de NEN-EN normen zoals 1838 en 50172. Deze normen definiëren de technische specificaties voor noodverlichtingsarmaturen, waardoor de werking bij stroomuitval gegarandeerd is. Wij bieden uitsluitend Officiële EU gecertificeerde noodverlichtingsproducten aan van hoge kwaliteit.

Waarom NoodverlichtingXL?

Zorg optimaal voor uw gasten en personeel met betrouwbare noodverlichting van NoodverlichtingXL. Met een breed assortiment aan producten zoals opbouw en inbouw noodverlichting kunt u uw hotel volledig volgens de eisen voorzien van noodverlichting. Heeft u vragen over noodverlichting of heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten, neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar!