Zijn er speciale eisen voor noodverlichting in industriële omgevingen?

In de industriële omgeving is veiligheid cruciaal. Dit geldt met name voor situaties waarin zich een stroomstoring voordoet en noodverlichting inschakelt. Regelgeving en normen, zoals de NEN-EN 1838 en de Richtlijn Verlichting Industriële Ruimten, stellen specifieke eisen aan noodverlichting in deze omgevingen. Ontdek welke eisen er gelden en welke Officiële Noodverlichting geschikt is voor de industriële sector.

Specifieke Eisen voor Noodverlichting in Industriële Omgevingen

Noodverlichting in industriële omgevingen moet bestand zijn tegen mogelijk extreme omstandigheden zoals stof, vuil, vocht, chemicaliën, en potentieel explosiegevaar. Dit vraagt om gespecialiseerde anti-paniekverlichting en vluchtroute-aanduiding oplossingen die voldoen aan de specifieke industriële normen en richtlijnen.

Waterdichte en Slagvaste Noodverlichting

Industriële noodverlichting uit ons assortiment is veelal waterdicht en slagvast. We bieden zowel inbouw led-noodverlichting als opbouw noodverlichting met variërende IP-waarden (mate van bescherming tegen stof en water) en IK-waarden (mate van bescherming tegen mechanische belasting).

Lichtsterkte en Inschakeltijd

De minimale lichtsterkte en inschakeltijd van de noodverlichting hangen af van het type ruimte en risiconiveau. Voor ruimtes met een verhoogd risico geldt bijvoorbeeld een minimale lichtsterkte van 15 lux en een onmiddellijke inschakeltijd (binnen 0,5 seconde) na stroomuitval.

Ons Aanbod van Officiële Noodverlichting voor Industriële Omgevingen

Bij NoodverlichtingXL leveren we alleen officiële noodverlichting producten die voldoen aan de Europese normen en richtlijnen. U vindt op onze website een breed assortiment aan noodverlichting geschikt voor industriële omgevingen, van vluchtrouteaanduiding tot anti-paniekverlichting.

Breed Assortiment en Uitstekende Service

Ongeacht welk type noodverlichting u nodig heeft, bij NoodverlichtingXL kan u altijd terecht. We bieden een breed assortiment aan en onze medewerkers staan klaar om u te ondersteunen bij het kiezen van de juiste noodverlichting voor uw specifieke behoeften. Nadat u uw aankoop heeft gedaan, kunt u rekenen op onze betrouwbare verzend- en bestelprocedure en een uitstekende garantieregeling.

Deskundig Advies en Gedetailleerde Productinformatie

Weet u niet zeker welk product het beste bij uw behoeften past? Onze deskundige medewerkers bieden graag advies op maat. Naast dit professioneel advies, vindt u op onze website voor elk product uitgebreide informatie en specificaties.

Verhoog de veiligheid in uw industriële omgeving met onze officiële noodverlichting. Neem vandaag nog een kijkje in ons ruime assortiment!