Wat zijn de eisen voor noodverlichting in openbare gebouwen?

Wat zijn de eisen voor noodverlichting in openbare gebouwen?

Wanneer je een openbaar gebouw betreedt, merk je misschien noodverlichting op, cruciaal voor het veilig verlaten van een gebouw in geval van een noodsituatie. Maar wat zijn de exacte eisen voor noodverlichting in openbare gebouwen? Deze zijn vastgelegd in de Arbowet, het Bouwbesluit en diverse NEN-normen, inclusief NEN 1010 en NEN-EN 1838.

Noodverlichting volgens het Bouwbesluit en NEN-normen

In het Bouwbesluit en de NEN 1838-norm zijn specifieke eisen vastgelegd voor noodverlichting. Deze omvatten de minimale verlichtingssterkte, de duur van de verlichting tijdens een stroomuitval, en de plaatsing van de verlichting. Royal Safety levert alleen Officiële Noodverlichting producten die voldoen aan deze eisen.

Vluchtrouteaanduiding en veiligheidskleuren

Volgens de Norm NEN-EN-ISO 7010 moet noodverlichting vergezeld gaan van de juiste vluchtrouteaanduiding. In aanvulling hierop moeten nooduitgangen en vluchtwegen helder verlicht zijn, zodat mensen de uitgang duidelijk kunnen zien en zich veilig kunnen oriënteren tijdens een noodsituatie.

Eisen voor specifieke ruimtes en armaturen

Er bestaan specifieke eisen voor anti-paniekverlichting, vluchtrouteverlichting en de plaatsing van verlichtingsarmaturen in risicovolle werkplekken. Alle LED noodverlichting en armaturen van NoodverlichtingXL voldoen aan de wet- en regelgeving en zijn hierop uitvoerig getest.

Onderhoud van de noodverlichting

Onderhoud van noodverlichting is van betekenis voor de betrouwbaarheid van uw noodverlichtingssysteem. Alhoewel wij geen onderhoudsdiensten aanbieden, is ons team van experts altijd klaar om u te ondersteunen bij het onderhouden van uw noodverlichting aan de hand van het advies dat in de NEN 1010-norm is vastgelegd.

Waar kunt u noodverlichting kopen die voldoet aan de eisen?

Indien u op zoek bent naar betrouwbare, wettelijk goedgekeurde en Officiële Noodverlichting producten, kijk dan eens rond op onze website. Bij NoodverlichtingXL garanderen we de beste kwaliteit die voldoet aan alle openbare gebouwen.

Contact met NoodverlichtingXL

Heeft u aanvullende vragen of bent u geïnteresseerd in onze producten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.