Kan ik noodverlichting gebruiken als algemene verlichting?

De functionaliteit en de regelgeving rondom noodverlichting

Als het gaat om Officiële Noodverlichting krijgen we bij NoodverlichtingXL vaak de vraag: "Kan ik noodverlichting gebruiken als algemene verlichting?" Het antwoord op deze vraag is tweeledig, aangezien het van de wet- en regelgeving en de specifieke eigenschappen van de noodverlichting afhangt.

Wat is noodverlichting?

Noodverlichting is een verlichtingssysteem dat is ontworpen om automatisch aan te gaan wanneer de normale verlichting uitvalt, meestal als gevolg van stroomstoring. Voldoen aan de voorschriften in het bouwbesluit omtrent noodverlichting is essentieel voor de veiligheid van een gebouw en de mensen die zich daarin bevinden.

Soorten noodverlichting

Er zijn verschillende soorten noodverlichting, waaronder anti-paniekverlichting, vluchtroute-aanduiding, en vluchtrouteverlichting. Afhankelijk van de functie en de locatie van de verlichting zal een bepaald type noodverlichting de voorkeur hebben.

Kan noodverlichting als algemene verlichting gebruikt worden?

Hoewel noodverlichting een belangrijke rol speelt in het bieden van verlichting in noodsituaties, ontworpen voor het geval de normale verlichting uitvalt, betekent dit niet dat deze niet ook kan functioneren als algemene verlichting. Houdt wel rekening met het feit dat dit afhankelijk is van de specifiek gekozen noodverlichting en de locatie waar deze wordt geïnstalleerd.

Opties voor noodverlichting als algemene verlichting

Bij NoodverlichtingXL leveren we Officiële Noodverlichting producten waaronder LED Noodverlichting die ook kan dienen als algemene verlichting. Deze LED-noodverlichtingen zijn niet alleen energiezuinig, maar ook duurzaam en betrouwbaar.

Advies op maat

Als je niet zeker weet of een bepaald type noodverlichting ook geschikt is als algemene verlichting of andere vragen hebt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies op maat. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden, zodat u de juiste noodverlichting kiest die aan uw specifieke behoeften voldoet.