Hoe kan ik de juiste lichtintensiteit voor mijn noodverlichting bepalen?

Wat is Noodverlichting en Waarom is het Belangrijk?

Noodverlichting is een essentieel onderdeel van de veiligheidsinfrastructuur van elk gebouw. In het geval van een stroomstoring zorgt de noodverlichting ervoor dat mensen het gebouw veilig kunnen verlaten. Maar het is niet voldoende om gewoon LED-noodverlichting te installeren, het is belangrijk om de juiste lichtintensiteit ervan te waarborgen om effectief te zijn. Maar hoe bepaal je de juiste lichtintensiteit voor je noodverlichting?

Factoren die de Juiste Lichtintensiteit van Noodverlichting Bepalen

Er zijn verschillende factoren die u kunt overwegen bij het bepalen van de juiste lichtintensiteit voor uw noodverlichting.

Het Type Ruimte en het Risiconiveau

Verschillende soorten ruimtes vereisen verschillende niveaus van lichtintensiteit. Werkplekken met een verhoogd risico, zoals bouwplaatsen en fabrieken, vereisen een minimale lichtsterkte van 15 lux op de vloer en minimaal 10 lux op infrastructurele werkplekken. Voor algemene ruimtes en vluchtroutes zijn lagere lichtsterktes voldoende zoals vluchtroute-aanduiding.

Vervangingsverlichting Vs Evacuatieverlichting

De keuze tussen vervangingsverlichting en evacuatieverlichting kan ook van invloed zijn op de vereiste lichtintensiteit. Vervangingsverlichting is bedoeld om het normale licht te vervangen bij stroomuitval, terwijl evacuatieverlichting specifiek is ontworpen om evacuatieroutes te verlichten bij een noodgeval.

De Afmetingen en Hoogte van de Ruimte

Hoe groter de ruimte, hoe hoger de vereiste lichtintensiteit. Grotere ruimtes en ruimtes met hogere plafonds vereisen meer lichtintensiteit om een voldoende luxniveau op de vloer te garanderen. Om het juiste aantal te krijgen, dien je een professionele lichtstudie laten uitvoeren.

Het Kiezen van de Juiste Officiële Noodverlichting Bij NoodverlichtingXL

Bij NoodverlichtingXL leveren we alleen de officiële EU-gecertificeerde noodverlichting. Onze noodverlichting voldoet aan de strenge Europese normen zoals NEN-EN 1838:2013 en NEN-EN-IEC 60598-2-22, die minimumeisen stellen aan lichtsterkte. Bij ons vind je led inbouw noodverlichting, opbouw noodverlichting, hangende noodverlichting en andere soorten anti-paniekverlichting. Raadpleeg ons led verlichting advies voor meer informatie over lichtsterkte en andere factoren dat van belang zijn voor noodverlichting.

Conclusie

Het bepalen van de juiste lichtintensiteit voor uw noodverlichting is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat uw gebouw veilig is. Door de bovenstaande factoren in overweging te nemen, kunt u ervoor zorgen dat u een systeem hebt dat effectief is in het geval van een noodsituatie. Onthoud dat onze deskundigen bij NoodverlichtingXL klaar zijn om u te helpen bij eventuele vragen.