Hoe kan ik zorgen dat mijn noodverlichting voldoet aan de EU-richtlijnen?

In een noodsituatie is het van vitaal belang dat men op een veilige manier de uitgang kan vinden. Dit is precies waar led noodverlichting een cruciale rol speelt. Het is echter niet voldoende om zomaar enige noodverlichting te installeren. Deze verlichting moet voldoen aan specifieke eisen gesteld door de europerichtlijnen. In dit artikel, aangeboden door NoodverlichtingXL, leggen we uit hoe Officiële Noodverlichting aan die maatstaven kan voldoen.

Wat zijn de Europese Richtlijnen?

De Europese Richtlijnen voor noodverlichting zijn uitgebreid en specifiek. Ze zijn onder andere uiteengezet in de NEN-EN 1838 en NEN-EN-ISO 7010 normen. In deze normen staan de minimale eisen voor noodverlichting, waaraan noodverlichting in gebouwen zoals die verkocht door NoodverlichtingXL zich houden.

Kwalitatieve Noodverlichting Armatuur

Het begint allemaal met de keuze van het juiste armatuur. Daarvoor biedt NoodverlichtingXL een brede selectie van verschillende soorten noodverlichting zoals hangende noodverlichting tot led inbouw noodverlichting, die voldoen aan de eisen gesteld in de NEN-EN 1838 normen.

Voldoende Verlichtingssterkte

Eén van de eisen volgens de NEN-EN 1838 norm is dat noodverlichting een verlichtingssterkte van ten minste 1 lux moet hebben op de vloer in het midden van de doorgangen die naar uitgangen leiden. Het assortiment van Officiële Noodverlichting op de NoodverlichtingXL website kan aan deze eis voldoen.

Plaatsing van de Noodverlichting

Het is belangrijk om bij de plaatsing rekening te houden met de vluchtwegen en uitgangen. De noodverlichting dient zodanig te worden geplaatst dat deze de vluchtroute aanduiding en uitgangen duidelijk zichtbaar maakt.

Europese Richtlijnen voor Pictogrammen en Kleuren

Volgens Europese normen moeten noodverlichtingsarmaturen zijn voorzien van pictogrammen. Deze pictogrammen zijn gestandaardiseerd volgens de NEN-EN-ISO 7010 norm. NoodverlichtingXL biedt een breed scala aan vluchtroute aanduiding producten die voldoen aan deze norm.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat uw led noodverlichting voldoet aan de EU-richtlijnen is het essentieel om te kiezen voor kwalitatieve producten die voldoen aan de Europese richtlijnen en deze correct te installeren en onderhouden. Voel je vrij om contact op te nemen met NoodverlichtingXL voor advies over de juiste noodverlichting en voor hulp bij het begrijpen van de EU-richtlijnen.