Hoe zorg je ervoor dat noodverlichting pictogrammen goed zichtbaar zijn in een gebouw

Het belang van zichtbare noodverlichting pictogrammen in een gebouw

De Officiële Noodverlichting producten van NoodverlichtingXL, zijn noodzaak in elke openbare of commerciële omgeving. Noodverlichting is een essentieel veiligheidselement en kan in noodsituaties zelfs levens redden. Een belangrijk deel van noodverlichting zijn de pictogrammen, deze seintjes zijn van groot belang bij het efficiënt en veilig evacueren van een gebouw.

Tips om de zichtbaarheid van noodverlichting pictogrammen te optimaliseren

Locatie van de noodverlichting pictogrammen


Zorg ervoor dat de noodverlichting pictogrammen op een strategische locatie worden geplaatst. Denk aan muren, deuren, trappen en kruisingen. Het is belangrijk dat deze op ooghoogte geplaatst worden.

Verlichting rondom de noodverlichting pictogrammen


Het is cruciaal dat de LED-noodverlichting voldoende licht geeft zodat de pictogrammen duidelijk zichtbaar zijn. Test deze verlichting regelmatig om ervan te kunnen verzekeren dat deze goed werkt.

De juiste pictogrammen voor noodverlichting


Gebruik de juiste vluchtroute-aanduidingen volgens de geldende normen en regelgeving, zoals de NEN-EN-ISO-7010-norm. Deze uniformiteit zorgt ervoor dat pictogrammen bij noodsituaties snel begrepen worden.

Onderhoud van de noodverlichting pictogrammen


Houd de pictogrammen schoon en goed zichtbaar. Maak ze regelmatig schoon om vuil en stof te verwijderen. Onze LED-noodverlichting toebehoren kunnen daarbij helpen.

Contrast van de noodverlichting pictogrammen


Zorg ervoor dat de kleuren van de pictogrammen voldoende contrast hebben met de achtergrond. Dit zorgt ervoor dat de pictogrammen goed opvallen.
Volg deze tips en zorg ervoor dat de noodverlichting pictogrammen goed zichtbaar zijn in uw gebouw en de veiligheid garanderen. Kijk bij onze LED-lampen advies pagina voor meer informatie over de beste verlichting voor uw behoeften. Bestellingen en leveringen kunt u gemakkelijk regelen via verzenden en bestellen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.