Welke soorten pictogrammen zijn er voor nooduitgangen?

De Belangrijkheid van Officiële Noodverlichting en Veiligheidspictogrammen

Binnen de nomenclatuur van noodverlichting en veiligheid, zijn pictogrammen even essentieel als de verlichting zelf. Het zijn deze vluchtrouteaanduidingen die het pad uitlichten en aanduiden in geval van calamiteiten. Simplistisch maar effectief, nooduitgangspictogrammen zijn een belangrijk aspect van een veilige werkomgeving.

Verschillende Soorten Veiligheidspictogrammen

Er is een reeks van soorten veiligheidspictogrammen beschikbaar voor nooduitgangen. Dit varieert van rennende persoon pictogrammen tot pijlen omhoog en omlaag, pijlen naar rechts of links en vele anderen. Deze pictogrammen gebruiken onder andere de officiële ISO 7010-norm om consistentie op internationaal niveau te waarborgen. Ze zijn ontworpen om duidelijke en uniforme symbolen te bieden voor veiligheids- en gezondheidsinformatie.

De Nooduitgangspictogram

De nooduitgangspictogram is een noodzaak in elk bedrijf of organisatie. Het is bedoeld om een snelle, efficïente evacuatieroute aan te geven bij een calamiteit. Deze pictogrammen worden vaak ondersteund door LED noodverlichting om ze zelfs bij stroomuitval zichtbaar te houden.

De Pijl Pictogrammen

Pijl pictogrammen wijzen de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang. Afhankelijk van de indeling van het gebouw, kunnen er pijlen zijn die omhoog, omlaag, naar rechts of naar links wijzen.

De rennende persoon pictogram

Dit soort pictogram wordt vaak gebruikt als aanduiding voor een snelle vluchtweg. Het beeld van de rennende persoon wordt bijna universeel herkend als teken voor een nooduitgang.

De plaatsing van veiligheidspictogrammen en noodverlichting

Voor effectieve evacuatie en veiligheid, moeten de veiligheidspictogrammen en de bijbehorende noodverlichting op correcte wijze worden geplaatst. Bij NoodverlichtingXL hebben we een uitgebreid assortiment aan hangende noodverlichting en inbouw noodverlichting die voldoet aan de veiligheidsnormen en richtlijnen.

Bestel uw veiligheidspictogrammen bij NoodverlichtingXL

In onze webshop vindt u een breed assortiment aan veiligheidspictogrammen en noodverlichting. We zijn er zeker van dat u vindt wat u zoekt om de veiligheid in uw omgeving te waarborgen. Mocht u advies nodig hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dankzij onze gezamenlijke ervaring met noodverlichting en veiligheidspictogrammen, kunnen wij u helpen met uw specifieke behoeften.