Wat is een periodieke inspectie van noodverlichting?

Wat is een periodieke inspectie van noodverlichting?

De periodieke inspectie van noodverlichting is een noodzakelijke en wettelijk verplichte controle die wordt uitgevoerd om de werking en betrouwbaarheid van LED noodverlichting en andere soorten noodverlichting te garanderen. Bij een inspectie wordt het meest recente inspectierapport en logboek beoordeeld, de zichtbaarheid en helderheid van de verlichting getest, de verbinding met de stroomvoorziening gecontroleerd, en wordt gekeken of de verlichting goed is gemonteerd en aangegeven met duidelijke pictogrammen.

Waarom u de periodieke inspectie aan NoodverlichtingXL kunt overlaten

Bij NoodverlichtingXL begrijpen we het belang van correct functionerende noodverlichting. Daarom bieden we niet alleen een breed scala aan anti-paniekverlichting en vluchtroute-aanduiding, maar adviseren we u ook graag over de periodieke inspectie van uw noodverlichting. Wij verkopen alleen Officiële EU gecertificeerde noodverlichting producten.

Belangrijke aspecten van een periodieke inspectie

Elementen die aandacht krijgen tijdens een periodieke inspectie zijn onder andere de zichtbaarheid en de helderheid van de LED inbouw noodverlichting. Ook wordt de stroomvoorziening en de status van de accu's gecontroleerd. Daarnaast is er aandacht voor de juiste montage en de algemene staat van de noodverlichting. Tot slot wordt gekeken naar de aanwezigheid en zichtbaarheid van pictogrammen.

Regelmatig onderhoud en inspectie zijn essentieel

Naast de periodieke inspectie, is ook regelmatig onderhoud van belang. Door tijdig defecten of andere problemen te signaleren, zorgt u ervoor dat uw opbouw noodverlichting ook echt werkt als dat nodig is. Het is daarom raadzaam uw noodverlichting minstens eenmaal per jaar te laten inspecteren door een specialist van NoodverlichtingXL.

Voor meer informatie over onze producten of diensten, of voor advies over het inspecteren en onderhouden van noodverlichting, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.