Hoe kan ik controleren of de accu van mijn vluchtwegverlichting nog goed werkt?

Hoe kan ik controleren of de accu van mijn vluchtwegverlichting nog goed werkt? | NoodverlichtingXL

Hoe kan ik controleren of de accu van mijn vluchtwegverlichting nog goed werkt?

Het belang van een werkende accu in je noodverlichting kan niet worden onderschat. Het verzorgen van een routine check-up kan nare verrassingen en onveilige situaties voorkomen. Hierbij een aantal stappen om te checken of de accu van je Officiële Noodverlichting nog naar behoren werkt.

Stap 1: Raadpleeg de handleiding

Voordat je begint is het handig om de handleiding van je specifieke LED noodverlichting door te nemen. Hierin staan vaak specifieke instructies voor het controleren van de accu. Deze kun je vinden bij onze LED lampen advies pagina.

Stap 2: Jaarlijkse controle

Om de veiligheid te garanderen is het nodig om een jaarlijkse controle uit te laten voeren door een professional. Deze kan de accu testen en beoordelen of deze nog goed functioneert. NoodverlichtingXL levert Officiële Noodverlichting en aanverwante producten zoals LED noodverlichting toebehoren die kunnen helpen bij deze controles.

Stap 3: Autonomie testen

Testen van de autonomie van de accu is een cruciaal onderdeel van de controle. Hierbij wordt gekeken of het armatuur nog een autonomie behaalt van minimaal 1 uur. Voor meer informatie over onze producten verwijzen we u door naar onze inbouw noodverlichting en opbouw noodverlichting pagina's op onze website.

Stap 4: Vervanging na 4 jaar

Over het algemeen wordt aangeraden om de accu van de noodverlichting elke 4 jaar te vervangen. Dit is omdat de accu's een beperkte levensduur hebben en hun capaciteit in de loop van de tijd verliezen. Bij ons vind je een ruim assortiment aan vluchtroute aanduiding en anti-paniekverlichting producten. Bestelling en levering is snel en eenvoudig via onze verzenden en bestellen pagina.

Wil je meer weten over onze Officiële Noodverlichting producten of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste producten? Neem dan contact met ons op via onze contact pagina.