Hoe vaak moet ik mijn noodverlichting testen?

Hoe vaak moet ik mijn noodverlichting testen? Het antwoord van NoodverlichtingXL

Als het om noodverlichting gaat, is het belangrijk om te voldoen aan de wet- en regelgeving in Nederland. Hierbij hoort ook het regelmatig testen en controleren van de noodverlichting op juiste werking en autonomie van de accu. NoodverlichtingXL is gespecialiseerd in het leveren van officiële EU gecertificeerde noodverlichting producten

Testfrequenties die worden aanbevolen

Door het Bouwbesluit en de Arbowet zijn er verschillende testfrequenties vastgesteld. Hieronder hebben we deze frequenties op een rijtje gezet:

  • Maandelijks: een korte (1 minuut) functietest
  • Jaarlijks: een test van de autonomie van de accu
  • Na ingebruikname: zodra het armatuur voor de eerste keer met netspanning is verbonden
  • Periodiek: afhankelijk van de omgeving en het gebruik van de noodverlichting

Door deze testen op de juiste frequentie uit te voeren, zorgt u ervoor dat de noodverlichting goed functioneert in geval van nood.

NoodverlichtingXL: uw specialist in noodverlichting

Bij NoodverlichtingXL kunt u terecht voor verschillende soorten noodverlichting, zoals anti-paniekverlichting, LED inbouw noodverlichting en opbouw noodverlichting. Ook kunt u bij ons terecht voor advies over LED lampen en verschillende vluchtroute aanduidingen.

Wij bieden uitsluitend officiële EU gecertificeerde noodverlichting producten aan, wat betekent dat u verzekerd bent van kwaliteit en veiligheid.

Garantie en verzending bij NoodverlichtingXL

Wij hechten veel waarde aan klanttevredenheid, daarom bieden wij een uitstekende garantie op onze producten. Mocht u vragen hebben over onze producten of diensten, neem dan gerust contact met ons op. Meer informatie over ons verzend- en bestelproces kunt u vinden op onze verzenden en bestellen pagina.

Bent u op zoek naar betrouwbare en gecertificeerde noodverlichting om te voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving? Kies dan voor onze producten bij NoodverlichtingXL!