Hoe test ik de accu van mijn noodverlichting?

Hoe test ik de accu van mijn officiële noodverlichting?

Officiële noodverlichting, zoals die geleverd door NoodverlichtingXL, is een essentieel onderdeel van elk veiligheidsplan. Het zorgt ervoor dat in het geval van een stroomstoring, vluchtwegen goed zichtbaar blijven. Dat vereist wel periodiek onderhoud en testen van de onderdelen, met name de accu. Hier is een stappenplan voor het testen van de accu van uw noodverlichting.

Stap 1: Voorbereiden op de test

Voor u de accu van uw noodverlichting kunt testen, moet u eerst uw noodverlichting spanningsloos maken. Raadpleeg de handleiding van uw armatuur om deze stap correct uit te voeren. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel die de betrouwbaarheid van de test garandeert.

Stap 2: Test de functionaliteit

Door middel van een functietest, kunt u de accu van uw noodverlichting testen. Bij het uitvoeren van deze test, dient u de testknop ingedrukt te houden voor ten minste een seconde. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat de armatuur continu brandt tijdens de test. Dit geeft aan dat uw LED noodverlichting nog steeds functioneert en genoeg capaciteit heeft om de lampen van stroom te voorzien in geval van een stroomuitval.

Stap 3: Controleer indicatie lichtjes

Vervolgens kunt u de aanwezige controle led indicatie controleren. Bij veel noodverlichtingsarmaturen geeft een groene led aan dat de armatuur goed functioneert. Zodra het lampje rood kleurt of helemaal niet brandt, kan het zijn dat de accu vervangen moet worden.

Stap 4: Let op de levensduur van de accu

Het is ook belangrijk om te weten dat de accu van een noodverlichtingsarmatuur een beperkte levensduur heeft. Meestal bieden fabrikanten zoals NoodverlichtingXL een garantie van 4 jaar op hun accu’s. Daarom is het raadzaam om deze om de 4 jaar te vervangen, zeker als de lampen niet branden tijdens de test. Bekijk onze collectie onderdelen om eenvoudig nieuwe accu’s te bestellen.

Stap 5: Professioneel Onderhoud

Ondanks dat NoodverlichtingXL geen inspectiediensten aanbiedt, raden we aan om uw noodverlichting minimaal eens per jaar door een professionele technicus te laten controleren. Dit zorgt ervoor dat uw vluchtroute aanduiding en noodverlichting altijd in perfecte staat blijven.

Ontdek de assortiment van NoodverlichtingXL

Na het testen van de accu van uw noodverlichting, bent u misschien geïnteresseerd in het verkennen van ons nieuwste assortiment hangende noodverlichting en opbouw noodverlichting. Ook bieden wij een brede selectie van noodverlichtingstoebehoren aan. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.