Zijn er subsidies beschikbaar voor de installatie van noodverlichting?

Subsidie voor het verduurzamen van verlichting

Je vraagt je wellicht af: zijn er subsidies voor de installatie van noodverlichting? Het antwoord hierop is ja! Hoogwaardige LED-verlichting, zoals die te vinden is bij NoodverlichtingXL, is een belangrijke stap op weg naar verduurzaming. Het goede nieuws is dat er met ingang van 2023 subsidies beschikbaar zijn voor onder andere de investering in LED-verlichting.

Aanvullende subsidies voor LED verlichting

Er bestaat niet alleen subsidie op de aanschaf van standaard LED verlichting, maar daarnaast zijn er ook specifieke maatregelen waarvoor een aanvullende subsidie kan worden aangevraagd. Denk hierbij aan opbouw noodverlichting en inbouw noodverlichting. Deze maken onderdeel uit van het totale pakket aan investeringen die in aanmerking komen voor subsidie binnen deze regeling.

Investeringen in LED verlichting

De aanschaf van kwalitatieve, energie-efficiënte verlichting kan aantrekkelijk gemaakt worden door gebruik te maken van de bestaande subsidie regelingen. LED-verlichting, inclusief anti-paniekverlichting en vluchtroute aanduiding, kunnen een bijdrage leveren aan energiebesparing en zijn zodoende onderdeel van een duurzame investeringsregeling.

Aanvragen van subsidie voor LED verlichting

Subsidie aanvragen voor LED verlichting kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een regeling in het leven geroepen ter stimulering van de bouw en het onderhoud van duurzame verlichtingsinstallaties. Als marktleider in officiële, EU-gecertificeerde noodverlichting biedt NoodverlichtingXL producten die in aanmerking komen voor deze subsidieregeling.

Verdere vragen over subsidies?

Heb je verdere vragen over subsidies, de aanvraagprocedure of andere gerelateerde zaken? Neem gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring op dit gebied en helpen je graag verder!