Zijn er specifieke normen voor noodverlichting in scholen en ziekenhuizen?

Officiële Noodverlichting Normen voor Scholen en Ziekenhuizen

Bij NoodverlichtingXL begrijpen we het belang van het naleven van strikte normen voor noodverlichting in zowel scholen als ziekenhuizen. Het is niet alleen een kwestie van veiligheid, maar het is ook wettelijk verplicht.

Wettelijke Luxwaarden voor Noodverlichting in Scholen

Voor scholen geldt volgens de Arbocatalogus Voortgezet Onderwijs dat de verlichtingssterkte van de noodverlichting ten minste 1 lux op vloerniveau moet zijn. Dit zorgt voor optimale zichtbaarheid tijdens noodsituaties en draagt bij aan een veilige evacuatie van het gebouw. Bij NoodverlichtingXL kunt u vertrouwen op onze Officiële LED Noodverlichting om aan deze norm te voldoen.

Specifieke Luxwaarden voor Ziekenhuis Noodverlichting

Ziekenhuizen hebben specifieke minimale luxwaarden voor noodverlichting in verschillende ruimtes. Deze waarden variëren afhankelijk van het soort ruimte, namelijk gangen, recepties, archieven en kantines. De norm NEN-EN 12464-1:2011 legt deze verlichtingseisen vast. Bovendien moet de noodverlichting in ziekenhuizen 10% van de normale verlichtingssterkte bieden op werkplekken met een verhoogd risico. Dit is vastgelegd in de NEN 1010, de veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties.

Onze Oplossingen voor Noodverlichting in Scholen en Ziekenhuizen

Bij NoodverlichtingXL hebben we een breed scala aan LED Noodverlichting om aan deze strikte normen te voldoen. Of u nu op zoek bent naar vluchtrouteaanduiding, anti-paniekverlichting, of opbouwnoodverlichting, wij bieden de hoogste kwaliteit noodverlichtingsoplossingen.

Officiële Noodverlichting Producten van NoodverlichtingXL

Elk product in ons assortiment is EU-gecertificeerd en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. We zijn er trots op dat we alleen officiële noodverlichting producten aanbieden - geen periodieke inspecties, geen logboeken of plannen, alleen betrouwbare en hoogwaardige noodverlichting. Heeft u vragen over onze producten of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op.