Is noodverlichting verplicht in parkeergarages?

Ja, noodverlichting is absoluut verplicht in parkeergarages. Het Bouwbesluit en de NEN 2443 norm voor parkeergarages bevestigen allebei dat zowel openbare als niet-openbare parkeergarages, zoals die bij kantoren en woningen, verplicht zijn om officiële noodverlichting te installeren.

Waarom is noodverlichting nodig in een parkeergarage?

Noodverlichting speelt een cruciale rol in de veiligheid van een parkeergarage. Het zorgt voor een veilige vluchtroute en uitweg bij calamiteiten. Indien de normale verlichting uitvalt, biedt de LED noodverlichting nog voldoende licht voor veilige navigatie. Bovendien zijn heldere vluchtroute aanduidingen essentieel voor het snel vinden van de dichtstbijzijnde uitgang.

Voldoen aan de verplichtingen omtrent noodverlichting

Om te voldoen aan de regelgeving, dienen parkeergarages LED-noodverlichtingsarmaturen te installeren. Deze armaturen hebben de juiste lichtsterkte om een duidelijke vluchtroute te verlichten. Bovendien voldoen alle producten van NoodverlichtingXL aan de NEN-EN 1838 norm, waardoor u kunt vertrouwen op hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

Officiële Noodverlichting van NoodverlichtingXL

NoodverlichtingXL is de beste plaats om uw officiële noodverlichting te kopen. We verkopen enkel EU-gecertificeerde producten waaronder opbouw noodverlichting, inbouw noodverlichting, en meer. Al onze producten helpen u om de veiligheid in uw parkeergarage te verzekeren. Bekijk onze anti-paniekverlichting voor noodgevallen waarin paniek snel kan ontstaan.

Krijg advies van onze noodverlichtingsexperts

Bij NoodverlichtingXL begrijpen we dat de keuze voor de juiste noodverlichting voor uw parkeergarage uitdagend kan zijn. Daarom staat ons team van experts klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op via onze contactpagina om advies te krijgen dat is afgestemd op uw unieke situatie.

LED-lampen en meer

Naast noodverlichting hebben we ook een breed scala aan LED-lampen die een uitstekende energiezuinige keuze zijn voor uw parkeergarage. Ze zijn duurzaam, gaan lang mee en vereisen weinig onderhoud. Neem ook een kijkje op onze adviespagina over LED-lampen voor meer informatie.

Geniet van onze uitstekende klantenservice

We streven ernaar om onze klanten een geweldige koopervaring te bieden. Dat betekent snelle en betrouwbare verzending, heldere communicatie en uitgebreide garantie op al onze producten. Als u vragen heeft over het verzenden en bestellen van producten, bezoek dan onze verzend- en bestelpagina voor meer informatie.