Hoeveel noodverlichtingsarmaturen heb ik nodig in een grote hal?

De noodzaak van goede noodverlichting in grote ruimtes

Noodverlichting is een cruciaal onderdeel van een veilige werkomgeving en is vooral nodig in grotere ruimtes zoals hallen. Wanneer de netspanning uitvalt, kunnen goedgeplaatste noodverlichtingsarmaturen mensen in staat stellen het gebouw veilig en gemakkelijk te verlaten. In onze Officiële Noodverlichtingscollectie bij NoodverlichtingXL bieden we een scala aan kwaliteit onderworpen led noodverlichting die zowel functioneel als duurzaam zijn.

Hoeveel noodverlichtingsarmaturen heb ik nodig?

Het exacte aantal noodverlichtingsarmaturen dat nodig is, hangt af van meerdere factoren waaronder de grootte van de ruimte, de layout, en wettelijke vereisten. Elk land of regio kan zijn eigen wet- en regelgeving hebben wat betreft de plaatsing en het aantal armaturen. Echter, de norm NEN-EN 1838 stelt dat de verlichtingssterkte van ten minste 1 lux vereist is op alle vloeren die een ontsnappingsroute vormen en dit moet binnen 15 seconden na stroomuitval worden bereikt.

Verschillende soorten noodverlichting

Er bestaan verschillende soorten noodverlichting, elk met hun eigen voordelen. Anti-paniekverlichting helpt mensen kalm te blijven in geval van een noodsituatie, terwijl vluchtwegverlichting de weg naar buiten aangeeft. Voor grote hallen kun je kiezen uit opbouw-, inbouw- of hangende noodverlichting afhankelijk van je specifieke situatie. Als je niet zeker weet welk type noodverlichting het beste bij je ruimte past, neem dan gerust contact met ons op voor professioneel advies.

Officiële EU Noodverlichting Producten

Bij NoodverlichtingXL verkopen we uitsluitend officiële EU gecertificeerde noodverlichting producten. Je kunt erop vertrouwen dat onze producten aan alle normen en eisen voldoen, waardoor ze een veilige en betrouwbare keuze zijn voor je gebouw. Of je nu op zoek bent naar led-noodverlichting, decentrale noodverlichtingsarmaturen of pictogrammen voor vluchtrouteaanduiding, we hebben wat je zoekt in onze led-noodverlichting assortiment.
Let op: het is essentieel om noodverlichting regelmatig te onderhouden om zeker te zijn van hun juiste werking in geval van een noodsituatie.