Hoe moet ik de oude accu weggooien nadat ik deze veilig heb verwijderd?

Verantwoord omgaan met uw oude accu van NoodverlichtingXL

Als u een Officiële Noodverlichting hebt aangeschaft bij NoodverlichtingXL en de oude accu veilig hebt verwijderd, is de volgende stap het correct en verantwoord weggooien van deze oude accu. Dit is van groot belang voor het behoud van ons milieu.

Het belang van milieuverantwoord weggooien

Oude accu's bevatten vaak schadelijke stoffen, welke bij onjuiste afvalverwerking zowel onze grond als ons water kunnen vervuilen. Daarom is het essentieel om oude accu's op een correcte manier weg te gooien. Hieronder leggen we uit hoe dat te doen.

Opties voor het weggooien van de oude accu

Inleveren bij een inzamelpunt in uw gemeente

Veel gemeenten in Nederland hebben speciale inzamelpunten voor oude accu's. Hier worden ze op een verantwoorde manier verwerkt en gerecycled. Je kunt op de website van je gemeente vinden waar je deze inzamelpunten kunt vinden.

Terugbrengen naar de leverancier

Bij sommige leveranciers kun je de oude accu inleveren voor recycling. Niet alle leveranciers bieden deze service, dus informeer hier naar bij NoodverlichtingXL.

Inleveren bij een recyclingbedrijf

Er zijn diverse recyclingbedrijven die oude accu's aannemen voor recycling. Zij zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen op een veilige manier worden verwerkt. Je kunt via lokaliseren opties van recyclingbedrijven in jouw omgeving door een simpele zoektocht via internet. Onze Officiële Noodverlichting producten, zoals anti-paniekverlichting, opbouw noodverlichting en inbouw noodverlichting zijn allemaal EU gecertificeerd en voorzien van duurzame LED-verlichting.

Conclusie

Het correct weggooien van de oude accu na de installatie van een nieuwe NoodverlichtingXL Lamp is cruciaal voor het beschermen van ons milieu. Volg de bovenstaande stappen om op een verantwoorde manier uw oude accu weg te gooien. Voor meer informatie over onze producten of hulp bij het installeren of verwijderen van uw Officiële Noodverlichting, bezoek onze LED-lampen advies pagina of neem contact met ons op.