Hoe vaak moet ik de werking van noodverlichting testen?

Hoe vaak moet ik de werking van noodverlichting testen

Veiligheid en zekerheid zijn van essentieel belang bij het ontwerp en onderhoud van gebouwen en openbare ruimtes. En een kritisch component van dit is Officiële Noodverlichting. Maar hoe houdt u deze correct functionerend, en nog belangrijker, hoe vaak moet de werking van noodverlichting getest worden? Laten we dat eens nader onderzoeken.

Noodverlichting Onderhouden en Controleren

Om te beginnen is het goed om te weten dat noodverlichting periodiek gecontroleerd moet worden om er zeker van te zijn dat deze nog naar behoren werkt. Het controleren en onderhouden van noodverlichting kan gecompliceerd zijn, maar met de juiste kennis is het zeker te doen. Het begint met het visuele inspectie van de noodverlichtingsarmaturen en het controleren van de werking.

Werking van Noodverlichting Testen

Belangrijk is om te weten hoe vaak de werking van noodverlichting getest moet worden. Onder normale omstandigheden wordt aangeraden om dit minimaal één keer per jaar te doen. Dit zorgt ervoor dat de noodverlichting werkt als de stroom uitvalt, en dat er adequaat licht is in noodsituaties.

Welke Stappen Moet Ik Nemen?

Als het aankomt op het testen van de werking van noodverlichting, is er een aantal stappen te nemen. Start met een visuele inspectie. Hierbij kijkt u of de armatuur en lichtbron nog naar behoren functioneren en of het armatuur vrij van vuil is. Het is belangrijk dat de armaturen voldoende licht geven in een noodsituatie.

Functietest van De Noodverlichting

Een belangrijk aspect van de inspectie is de functietest. Met een simpele druk op de testknop kan gecontroleerd worden of de lamp brandt bij een stroomstoring. Zinvol is het om dit gedurende het jaar enkele keren te doen. Voor meer informatie over het correct testen van noodverlichting, kunt u terecht bij NoodverlichtingXL FAQ's.

Officiële Noodverlichting: Waarom is dit Belangrijk?

Het kiezen voor Officiële Noodverlichting is cruciaal voor de veiligheid van gebouwen en openbare ruimtes. Officiële Noodverlichting van NoodverlichtingXL zijn EU gecertificeerd, om een veilige en betrouwbare bedrijfsvoering te waarborgen.

Tevens hebben prevalent een breed assortiment aan noodverlichtingsproducten. Of het nu gaat om anti-paniekverlichting, hangende noodverlichting, of led-inbouw-noodverlichting, bij ons vindt u wat u nodig heeft! Bezoek onze webshop voor lem-noodverlichtingopbouw noodverlichting of een groot aantal andere noodverlichtingsproducten.