Welke instantie is verantwoordelijk voor het vaststellen van de regels voor noodverlichting pictogra

Verantwoordelijke instantie voor de regels van noodverlichting pictogrammen | NoodverlichtingXL

De rol van NEN in het bepalen van de regels voor noodverlichting pictogrammen

In Nederland speelt de NEN (Nederlands Normalisatie-instituut) een vitale rol bij het vaststellen van de normen voor diverse domeinen, waaronder het gebied van noodverlichting pictogrammen. De NEN heeft nauwgezet de NEN-EN-ISO 7010-norm ontwikkeld en ingevoerd, waarbij de veiligheidssymbolen en kleuren voor noodverlichting pictogrammen volledig worden beschreven.

Het belang van Europese harmonisatie

Naast de NEN-norm speelt Europese harmonisatie een essentiële rol bij noodverlichting pictogrammen. Vanaf 1 januari 2013 zijn de pictogrammen voor noodverlichting aangepast, met de vervanging van de NEN 6088-norm door een meer Europees geharmoniseerd pictogram. NoodverlichtingXL biedt officiële noodverlichting producten die voldoen aan deze geharmoniseerde EU-regelgeving.

Het belang van het volgen van de geldende normen en regels

Om ervoor te zorgen dat de noodverlichting pictogrammen voldoen aan de vereiste normen is het noodzakelijk om altijd de actuele normen en regelgeving te raadplegen. Hiermee wordt gewaarborgd dat de producten aan de standaarden en eisen van specifieke landen of regio's voldoen.

Ontdek het assortiment van NoodverlichtingXL

Bij NoodverlichtingXL vindt u een breed scala aan LED-noodverlichtingproducten, variërend van inbouw- en opbouw noodverlichting tot anti-paniekverlichting. Al onze producten zijn EU-gecertificeerd en  compatibel met de actuele normen en regelgeving voor noodverlichting. Bezoek onze website of neem contact met ons op voor meer informatie.