Handige tips voor zelfinstallatie van noodverlichting

Handige tips voor zelfinstallatie van Officiële Noodverlichting

Waarom kiezen voor Officiële Noodverlichting?

NoodverlichtingXL levert alleen de Officiële EU gecertificeerde noodverlichting producten. Bij de keuze voor noodverlichting is het essentieel om te kiezen voor producten die voldoen aan alle relevante normen en richtlijnen.

Voorbereiding voor zelfinstallatie

Bij het installeren van led noodverlichting is een zorgvuldige voorbereiding cruciaal. Bestudeer de geldende normen, zoals NEN-EN 1838, en maak een gedetailleerd plan inclusief vluchtroutes en risicogebieden.

Juiste keuze van armaturen

Bij NoodverlichtingXL vindt u een breed assortiment aan opbouw noodverlichting en inbouw noodverlichting die voldoen aan de NEN-EN-IEC 60598-2-22 norm.

Installatie van noodverlichting

Zorg voor een constante voeding voor de noodverlichtingsarmaturen. Plaats deze armaturen op strategische locaties zoals bij vluchtroutes en trappen. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor montage.

Testen en onderhoud van noodverlichting

Na de installatie is het belangrijk om een volledige functietest uit te voeren. Stel een onderhoudsschema op waarbij u regelmatig controles uitvoert en batterijen vervangt. Houd een logboek bij van alle tests.

Belangrijke aandachtspunten voor noodverlichting

Bij complexe installaties is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Zorg ervoor dat de noodverlichting binnen 15 seconden na een stroomuitval inschakelt en minimaal 1 uur brandt. Controleer de verlichtingssterkte op de vloer van vluchtroutes om te voldoen aan de minimale eis van 1 lux.

Conclusie: Zelf noodverlichting installeren met vertrouwen

Door deze handige tips voor zelfinstallatie te volgen, kunt u met vertrouwen een basis noodverlichtingssysteem installeren. Voor een breed assortiment aan led noodverlichting toebehoren en kwaliteitsarmaturen kunt u altijd bij NoodverlichtingXL terecht.