Stapsgewijze instructies voor het testen van noodverlichting

Stapsgewijze instructies voor het testen van Noodverlichting

Inventarisatie van Officiële Noodverlichting

Bij het testen van officiële noodverlichting is de eerste stap het inventariseren van alle noodverlichtingsarmaturen in uw gebouw. Controleer ook of er ingebouwde accu's in de normale verlichting aanwezig zijn.

Visuele Inspectie van Noodverlichtingsarmaturen

Een grondige visuele inspectie is essentieel. Controleer op beschadigingen, vervuiling of veroudering van de led noodverlichting en verifieer de juiste plaatsing en bevestiging van armaturen. Zorg ervoor dat pictogrammen en stickers duidelijk zichtbaar zijn.

Functionaliteitstest van Noodverlichting

Om de functionaliteit te testen, maakt u het armatuur spanningsloos of drukt u de testknop in. Controleer of de verlichting binnen 15 seconden op 100% is en verifieer de correcte werking van de lamp en het armatuur.

Autonomietest: Zelfwerkzaamheid van Accu's

Voor de autonomie test laat u het armatuur gedurende 1 uur branden op noodstroom. Dit is cruciaal om de levensduur van de accu's te garanderen.

Controle van Componenten

Inspecteer contactelementen en lampvoetjes op corrosie of oxidatie. Vergeet niet om TL-lichtbronnen jaarlijks te vervangen indien het armatuur permanent brandt.

Documentatie van de Testen

Houd een logboek bij van alle uitgevoerde tests en vervangingen. Registreer eventuele defecten of aanbevelingen voor toekomstige referentie.

Periodieke Herhaling van de Testen

Het is van groot belang om alle testen regelmatig uit te voeren volgens de wettelijke voorschriften. Plan jaarlijks onderhoud door een gekwalificeerde elektricien om de noodverlichting in topconditie te houden.

Specifieke Aandachtspunten voor Noodverlichting

Let op de juiste IP-waarde in vochtige ruimtes en controleer de werking van zelftestende armaturen. Vervang het gehele LED-armatuur bij het einde van de levensduur om continue veiligheid te waarborgen.

Veiligheid bij Testen van Noodverlichting

Zorg voor schone handen bij het vervangen van lichtbronnen en volg altijd de veiligheidsvoorschriften bij het werken met elektriciteit voor uw veiligheid.

Rapportage van Testresultaten

Stel een inspectierapport op met uw bevindingen en aanbevelingen. Bewaar documentatie voor toekomstige referentie, zodat u altijd kunt terugkijken op eerdere tests en acties.

Meer Informatie over Onze Producten

Ontdek ons volledige aanbod van hangende noodverlichting en opbouw noodverlichting om te zorgen dat u voldoet aan alle vereisten voor noodverlichting.